torsdag, juli 26, 2012

 Jeg fant frem en gammel ufo i forgårs. Jeg husker ikke helt hvorfor jeg la bort dette strikketøyet, for mønsteret er enkelt og greit å strikke. Det er "Karin Lace Shawl". Og garnet er veldig godt å strikke med. Det er Wollmeise "Baba Jaga". Fargene går i rødt, rosa, sort og burgunder.

Satser på å veksle mellom fiskene og dette sjalet fremover. Men jeg har diverse andre ting jeg har fryktelig lyst å få ferdig også. Bl.a minstemann sin bil-jakke. Der er det vel tyngden på strikketøyet som gjør det litt vanskelig. Armen fungerer fint til å strikke med nå, men da må strikketøyet være litt lett. Får gjøre et forsøk snart...
Da jeg fikk kur i forrige uke kjennte jeg at jeg klødde på huden rett over veneporten. Jeg tenkte ikke over det og regnet med at det gikk bort når nålen ble fjernet. Men slik var det ikke. I løpet av endel dager ble området rødt og veldig ømt. Det ante meg at her hadde vi med en betennelse å gjøre, så i går var jeg innom sykehuset for å få det sjekket. Og da ble det rett på antibiotika i 14 dager... Heldigvis slapp jeg innleggelse.
 Ingen tvil om at det er betennelse. Området er glovarmt og stikker og brenner. Tror jeg kunne stekt speilegg på huden om jeg hadde villet. Men det er igrunnen enklere med en stekepanne, da slipper jeg sølet, hehe...

Her er forresten oppskriften på kaken i forrige innlegg:

Myk kake med krydder.

2 egg
2,5dl sukker
3dl hvetemel
2ts bakepulver
50g smør
1,5dl melk
1,5ts kardemomme
2ts kanel

Pisk eggedosis av egg og sukker. Tilsett alt det tørre samt melk og smeltet smør i eggedosisen. Bland alt forsiktig slik at du ikke pisker ut luften av eggedosisen.

Stek kaken ved 175grader i ca 35 minutter. Lykke til!

tirsdag, juli 24, 2012

 Her strikkes det fremdeles fisker. Og det er faktisk ikke kjedelig en gang. Etter så mange måneder uten strikketøy er det fantastisk å kunne sette seg til med strikkepinner og garn. Jeg har strikket opp det føtste nøstet med Drops Delight og det ble 17 fisker av nøstet. Nå er jeg igang med å strikke opp et hvitt nøste med Fabel. Etterhvert som de hvite fiskene blir ferdig så syr jeg de sammen med de flerfargede.Totalt har jeg sydd sammen 20 fisk. Leeenge til dette blir ferdig ja...
 En ting som imidlertid er ferdig, er vesken til nettbrettet til minstemann. Det var bare et par sømmer som stod igjen så det var fort gjort. Borrelås gjør det kjapt og enkelt å åpne og lukke.
 Nettbrettet passer godt inni vesken. Veldig greit med et stødig stoff på utsiden, det gjør vesken stødig. Innsiden er vattert med et morsomt bilstoff.
 På toppen av vesken er det sydd på en hank slik at den er grei å frakte med seg.
 På søndag var det er fryktelig trist vær. Regn på tvers og vind. Ikke fristende å gå ut hvertfall. Men vi hadde lyst på noe godt og mannens ønske var krydderkake.
 Minstemann hadde mer lyst på eplekake med sjokoladebiter. Dermed ble det begge deler. Eller, jeg tok en liten del av røren og hadde i små paiformer. Oppi der hadde jeg eplebiter og små sjokoladebiter.
Kaken er kjapp og enkel å lage og smaker utrolig godt. Vil du ha oppskriften så gi en lyd..

torsdag, juli 19, 2012

Kur 3

Da er dagene på sykehuset over. Det gikk greit også denne gang. Jeg ble komblet opp til cellegiften allerede kl 10 i går, og siden hastigheten giften skal gå inn i kroppen ble økt litt fra tidligere, så var jeg ferdig før kl 8 i morges. Etterpå må jeg ha inn saltvannsskyll i ca en time. Så er det bare å koble fra ledninger og nål, og så kommer det kjedelige: vente til assistentlegen har skrevet meg ut. Det pleier å ta noen timer, men jeg var da ferdig til å forlate sykehuset kl 10.50. Deilig..

Forresten noe var nytt denne gangen: Da jeg satt i sengen og leste i gårkveld/natt, merket jeg at dynen virket litt klam. Vel blir jeg veldig varm av kuren, men ikke så ille altså. Da jeg skulle sjekke viste det seg at ledningssetter var skrudd seg ut og cellegiften piplet ut på dynen, pysj og magen min. Etter å ha gitt beskjed koblet jeg slangen sammen igjen, og så var det å ta en grundig vask der cellegiften hadde berørt kroppen. Sykepleieren kledde seg opp i stellefrakk og gode hansker før hun skiftet på sengen og sjekket koblingen på slangen. Resten av kuren gikk helt greit.

På sykehuset ble det strikket denne gangen. Fisker gikk det i.
 Nå har jeg strikket opp det første nøstet med Drops Delight og det ble 17 fisker totalt. Virker ikke som så særlig mye i forhold til størrelsen på hver fisk. Men jeg skal blande det med hvite fisker, og sikkert noen ensfargede fisker i Oleanna-garn. Tror det skal bli fint til slutt.

Mest rødt her i dag..

 Hvert år pleier vi å kjøpe noen kasser med Jordbær. Rørte jordbær er herlig på brødmat, i fruktsalat og som dessert. I år har vi ikke vært så imponert over hverken kvalitet eller pris. Endelig i dag fant vi flotte bær og en type vi liker veldig godt.
 Dette er Corona, og de bærene smaker godt, tåler godt å fryse og er herlig å hente opp til en koselig søndagsfrokost en vintermorgen. Tenk deg surt og kaldt ute, stearinlys, varme rundstykker, nytrukket kaffe og rørte jordbær som smaker sommer...
Jeg pleier å røre bærene i mikseren med litt sukker (Corona er så søte og milde i seg selv at det er lite sukker som trengs) og litt frysepulver. Rett over i fryseembalasje og i frysen. Av to kasser jordbær blir det mange gode sommergleder utover året.
 Noe annet som er rødt er vannmelon. Det herlig i salat, ikke bare som en frukt.
Her er dagens middag. Panert torsk, ovnsbakte poteter og en herlig salat. Salaten består av flere røde ting: vannmelon, paprika og gode norske tomater. I tillegg er det isbergsalat, sukkererter, agurk og en nesten glemt grønsak, nemlig nepe. Den er utrolig god i salater, men også utmerket i en stuing.

søndag, juli 15, 2012

Endelig litt ferdigstrikket!!

 Jeg skulle strikke fisker til et teppe på ferien, og hadde tatt med meg garn til det... Men så fant jeg disse søte vottene i Norsk Husfid og vips var de påbegynt. Garnet er Hifa 2 og de er strikket på pinne 3mm. Kunne nok tenkt meg vottene i litt mer avstemte farger, men er man på ferie med rett sort garn så tar man det man haver.
Desverre gikk jeg tom for det lyse garnet så tomlene måtte jeg strikke uten mønster. Men det får gå for denne gang. Vottene var raske og morsomme å strikke.
 En av dagene vi var på tur var vi innom Kathrines Quilte Stue. En flott butikk like ved Bygdø Allè. Er redd det havnet noen stoffer i kurven der ja...
 Enda to pakker stoff. Dette er 42 stoffer på ca 10 x 10cm i hver pakke. Litt tullete av meg å kjøpe stoffer til lappetepper for jeg klarer bare å sy selve teppene. Quiltingen er temmelig umulig å gjøre med bare en arm.. Men fristelsen ble for stor. Og en god motivasjon til å prøve å trene opp armen igjen er det jo. Jeg har et teppe liggende som mangler vatt og bakteppe så gjett om jeg er utålmodig etter å få det ferdig...

 Noen bøker ble det visst også handlet..
 Og i Halden, der vi bodde noen dager, måtte selvsagt garnbutikken sjekkes ut. Og det endte med 6 nøster garn ble med tilbake til hotellet. Dette skal bli til fisketeppe.
Morsomt å se hvor mange farger fiskene får av bare et nøste. Fiskene blir ganske små, så her er det snakk om tålmodighet... Det er ikke meningen å strikke på teppet hele tiden, men ta noen fisk i ny og ne så blir det nok ferdig til slutt.
Og gleden over endelig å kunne strikke litt igjen er stor! Jeg klarer ikke strikke over alt, men sitter jeg i en stol med armlener i rett høyde og god støtte, så går det bra heldigvis.

Ferietur.

 Vi har vært en tur på østlandet. Det har vært en tur med mange fine opplevelser hver dag. Først en flott tur over Hardangervidda. Det lå mer snø over fjellet enn det pleier på denne tiden av året.
 Jeg hadde med meg garn og pinner for å strikke fisk til fisketeppe, men så ble det visst noe helt annet... Bilde kommer senere.
 De første dagene bodde vi på Holmen Fjordhotell i Asker. Det er et greit utgangspunkt til det meste. Den ene dagen var vi en tur på Bærum Verk. Der har vi vært mange ganger før, så de bildene hopper jeg over. Etterpå skulle vi en tur og spise middag i Hurum. Men på veien ramlet vi innom Ida Elisabeth`s minigalleri. Det er et bitte lite hus i hagen der hun bor. Der selger hun bildene sine samt diverse kuriosa. Vi endte opp med to bilder. 
Kjenner du bildene hennes? Ofte maler hun bilder der en bitteliten detalj er en sort og hvit katt.

 Her var det vi hadde planer om å spise middag. Jeg har lest om Villa Malla mange ganger så det er flere år siden vi hadde planer om å ta en tur hit, men det ble altså ikke før i år. Dette er et virkelig flott sted. Egen fin badestrand, fin båthavn om du kommer med egen båt, ingen spiseplikt, rent og pent over alt....
 Og maten.... Vi spiste middag, og da er det mange varme retter en kan velge mellom i tillegg..
 ...til kalde retter, salater, grønsaker, frukt, nøtter, brød.... En går ikke sulten herfra, da må en være utrolig kresen i såfall.
 Selvsagt var vi oss en tur til Sverige den ene dagen. Og på turen ser en mange flotte gårdsbruk. Snakk om forskjell på gårdene på øst- og vestlandet... Store, flate åkre med alt mulig, mens her vest er det ofte små og delvis bratte gårder. Beundrer vestlandsbøndene.
 Det ble mye trakking rundt omkring. For meg er det god trim for lungene. Det går ikke så raskt, og jeg er stiv i bena, men jeg kommer meg frem og har stor glede av å fullføre turer sammen med min kjære.
 Gamlebyen i Fredrikstad hadde vi hørt mye om, så den måtte vi selvsagt innom. Vet ikke helt om jeg ble så veldig imponert, men så var nok ikke jeg rette målgruppen heller.
 I Gamlebyen ligger Norsk Modelljernbanemuseum. Der var vi også innom. Et imponerende arbeid som er lagt ned der i alle metrene med bane. Miljøene rundt banen er så detaljert at en bare blir stående å kikke i evigheter, og oppdager stadig noe nytt.
Da vi skulle forlate museet var det begynt å regne. Ikke vanlig regn heller, men et skikkelig sprutregn! Vi ble stående i døren i evigheter sammen med mange andre i påvente av opphold. Og etter ca 20min kom vi oss endelig noenlunde tørrskodd til bilen. Men det varte ikke lenge før regnet plasket ned igjen.
På torsdag var vi på hyttetur hos gode venner. Det ble en flott og koselig dag. Neste dag reiste vi sammen med dem til Horten. Vi hadde billetter til sommershowet i Tønsberg, men ledige hoteller var der ikke. Så da havnet vi i Horten. Det var ikke så lang tur til Tønsberg så det gikk helt greit.

Sommershowet var virkelig en opplevelse!! Bettan, Alexander Rybakk og Didrik Solli Tangen viste seg fra sin aller beste side. Publikum var med fra første stund. Dette ble virkelig et flott punktum for våre ferieopplevelser denne sommeren.
I går vendte vi nesen hjemover igjen etter 8 dager fullspekket med mye kjekt, koselig og morsomt. Det ble en flott tur over fjellet hjem igjen også.

Nå er det snart hverdag igjen, hvertfall for meg. Tirsdag er det forberedelse til ny kur, og onsdag er det vanlig innleggelse for cellegift. Ikke noen krise det. Dette må jeg gjennom så da gjør vi det beste ut av det.

søndag, juli 01, 2012

Fiskestim underveis.

 Husker du disse? Fiskefarsotten gikk gjennom forum og blogger fra 2006 og i noen år fremover. Veldig mange begynte på slike fisketepper. Og mange fullførte også, men også ganske mange falt av underveis.
Mitt teppe stoppet opp etter en god del fisk, men så fikk jeg et behov for å fullføre jobben og jammen ble teppet ferdig. Minstemann fikk teppet til rommet sitt på hytten og der passer det godt. Teppet ble utelukkende strikket av restegarn, så det ble fargerikt og fint.



I helgen var vi på hytten, og jeg fikk akutt strikkeabstinenser om ettermiddagen. Siden jeg har prøvd å strikke både det ene og det andre uten hell prøvde jeg å kvele abstinensene med lesing. ingen vits. Det kriblet i fingrene og hodet klarte ikke konsentrere seg om hverken aviser eller blad. Jeg tok en runde i kisten jeg har garn, bare for å klemme litt på garnet.... Og fristelsen ble for stor. Så jeg tok med meg to nøster Hifa 2tråds garn og noen pinner.
Siden jeg vet at jeg ikke klarer å strikke ting som veier noe, så fant jeg ut at jeg ville prøve å strikke noe lite og lett. Da kom tanken på teppet på rommet til minstemann. Fisker er jo lette og små!


Etter en runde på nettet fant jeg oppskriften på fiskene og satte igang. Det gikk faktisk greit! Så to fisker ble strikket i går, og nesten to har jeg strikket i dag. Ikke så mye det altså, men nok til at abstinensene forsvinner og at det ikke blir vondt i armen etterpå.

De fiskene jeg har strikket til nå har jeg ingen planer med, de er bare en test. Men jeg skal ta en runde på loftet og kikke i garnet jeg har der. Tenker nok at både farge og garn blir byttet ut, men at fiskene vil bestå.

Og en annen ting som blir byttet ut er pinnene! Du verden så mye anderledes det var å strikke med metallpinner igjen. Men når abstinensene slår til for fullt er det ikke annet å gjøre enn å bruke de pinnene en har for hånden...

Teppet vil nok ta sin tid, men pytt, det gjør da ingenting...