onsdag, februar 22, 2012

Vennlige votter i uvenngarn.

Her strikkes det fremdeles i uvenngarn.
Dette er votter etter februarmønsteret til Hof husflidslag sin kalender for 2012. Et greit mønster, men mønster og bildet på kalenderen stemmer ikke helt overens. Vottene skal strikkes med mange farger, men jeg valgte å strikke i to farger for det meste.
Fint mønster på tommelsiden av vottene også. Jeg har ikke dampet eller blokket vottene.
På nederste bord har jeg valgt to andre farger i tillegg.
Vottene er strikket med uvenngarn der det mørke blå er "Ribambelles" (10 % ull, resten div kunstfiber) og det hvite er et nøste uten magebånd, men det kjennes ut som ull.
Jeg har et helt nøste igjen av det mørke blå så det spørs om det må bli en lue til vottene. Problemet er at jeg har bare noen meter med hvitt. Kanskje noen striper på bråtet og så ensfarget blå resten? Den som følger med får se...

mandag, februar 20, 2012

Fastelavn.

Selvsagt ble det fastelavn-boller her i huset i går, som så mange andre steder. Vi liker de best med rørte jordbær og krem. Smakte som vanlig veldig godt, men det holder med den ene i året liksom. Boller og krem er igrunnen en litt rar kombinasjon. Hadde det vært kake og krem så hadde det jo vært mye enklere å spise, men da hadde det jo ikke blitt noe spesielt heller.
Serviset fikk vi i gave for mange år siden da vi hadde pusset opp stuen. Jeg liker det utrolig godt. Det er kjøpt på Skeidar, og den gang fantes det middagsservise også. Angrer på at vi ikke kjøpte det for det er så fint.
Vi fikk både fater kopper med asjett og krus. Det hender vi bruker krusene i stedenfor koppene, og det gjorde vi i går. Og at dette er et servise jeg bare er utrolig glad i forstår du gjerne når du ser hva jeg så i bunnen av det ene kruset i går:
Har du sett noe så fint? Jeg var i ferd med å sette krusene i oppvaskemaskinen da jeg kom til å kikke nedi. Ser du det perfekte hjertet? Måtte forevige det før de gikk i vasken...

søndag, februar 19, 2012

Lue og votter i uvenn-garn.

Det produseres fremdeles av uvenngarnet. Minstemann trengte en ny lue til en av ytterjakkene sine. Her kom faktisk uvenngarnet som perfekt farge. "Aldri så galt at det ikke er godt for noe"...
Etter litt leting på Ravelry fant jeg dette motivet fra Star Wars. Det er Sarah Bradberry som har laget det. Jeg brukte motivet 4 ganger rundt luen og strikket ivei.
Luen ble godt mottatt heldigvis, og satte likegodt igang med et par votter også. Disse er strikket etter hodet, men jeg har brukt samme motiv.
Vottene ble ganske fine tiltross for at garnet inneholder mer akryl enn ull.
Som du ser passer fargene perfekt til jakken. Minstemann er ikke hjemme denne helgen så derfor må det bli bilder uten mottaker inni.
Dusker er det verste jeg vet å lage- Luer kan bli liggende lenge på vent hvis de må ha dusk. Blir liksom aldri helt fornøyd med resultatet, og kjedelig å lage er de også. Men i går kjøpte jeg et "Pompom-sett". Duskelager med andre ord... Det ble både morsomt og kjapt å lage dusker nå, så da blir det nok flere luer med tiden. Bilde av vidunderet kommer en annen dag.
Vekt på settet: 93 gram

torsdag, februar 16, 2012

Karnevalstid.

Det er karnevalstid, og på skolen til de to minste skal de ha karneval i dag. Begge to hadde planer om hva de skulle være og jeg trodde alt var klart. Men i gårkveld kl 19.30 klarte begge to å ombestemme seg. Minstemann ville heller være et Kiss-medlem, og minstejenta ville være Supergirl... Eh, hvordan klarer man å finne noe som passer til dette da?
Vi fant ut at vi hadde sort skjorte og bukse til minstemann så det var greit, men så var det resten da. Etter å ha studert noen bilder på nettet fant vi ut at en vest måtte gjøre susen.
Dermed var det bare å undersøke stoffstabelen. Sort stoff og grå skråbånd ble funnet frem. Her var det snakk om å få sydd i en fei... Slik ble hvertfall resultatet, og minstemann ble heldigvis fornøyd. Han var igrunnen ganske tøff da han forsvant på skolen i dag.
Ansiktsmaling skulle han få på skolen, og med sort lang parykk i tillegg blir det nok bra.
Han blir nok en mindre skummel figur enn dette da, men det er mammaen bare glad for..
Minstejenta fikk kappe av det feminine slaget, samt en øyemaske. Hun forsvant så tidlig ut av døren i morges (skulle til tannlegen før skolestart) så de bildene får komme senere.
Dette bildet skulle vært lagt inn på Valentinedagen, men det ble glemt. Dette er bare et lite bidrag til diskusjonen som går om dette med å feire Valentinedagen. Det trenger nemlig ikke koste så mye om en vil gjøre litt stas på de en er glad i. Jeg laget en god omelett om morgenen og brukte pepperkakeformer til å skjære ut hjerter i omeletten og la de på skivene til nisten. Litt ekstra god hverdagsmiddag, og en dessert etterpå krever ikke så mye. Dette er sitronfromage pyntet med hjertesjokolader og et jordbær. Et koselig hjertelys til pynt, og vips så har du en helt spesiell dessert.
Jeg synes det er viktig å sette pris på sine kjære hele året, men det krever ikke så mye å gjøre litt ekstra stas på de denne dagen i året likevel.

tirsdag, februar 14, 2012

Votter til luen.

Siste rest av garnet jeg strikket lue av måtte brukes til noe det også. Dermed ble det bråt på et par votter. Det var ikke så mye garn i uvennpakken som passet til denne grønne med dotter, så jeg kombinerte den likegodt med noe av Alpe-garnet som også er grønnlig, samt det lilla Duo. Spesielt vakkert er det ikke, men det funker såvidt.

Oppå hver vott festet jeg et hjerte jeg strikket av det hvite garnet i pakken. Og er du observant så ser du at jeg har sydd fast hjertene med aller siste rest av det grønne garnet med dotter. Det var vanskelig å sy med det garnet for dottene hang seg fast hele tiden.

Vottene strikket jeg bare etter hodet, men de satt som støpt på hendene til minstejenta.

Da er første nøste med uvenngarn borte, men både Alpe og Duo har jeg mer igjen av. Og kassen er fremdeles smikkfull....

Neste prosjekt blir muligens en lue, men da kombinerer jeg muligens med noe garn jeg har på loftet.

mandag, februar 13, 2012

Lue i uvenn-garn.

Første prosjekt i uvenn-garnet er ferdig. Det ble en lue i det vårgrønne garnet med dotter.
Luen er strikket på pinne 5mm. Enkel og grei lue uten de store utfordringene, annet enn å bruke garnet...

Minstejenta som fikk dånedimpen av dette garnet har allerede brukt luen på skolen i dag. Den lilla angoradusken løftet luen en tanke. Og mottakeren er storfornøyd.


Neste prosjekt er votter av restene av garnet. Det er ikke så mye igjen, så det rakk akkurat til bråtene på vottene, og resten av vottene blir i mintgrønn Alpe, samt lilla Duo. Snart ferdig med disse også, så de blir nok vist etterhvert, hvis de ikke blir å skrekkelig at jeg ikke våger å legge de ut på bloggen, hehe.

Og Uvenn-kassen med garn har ikke minket i det hele tatt, snarere tvert imot, det ser ut som innholdet har vokst! Kassen er smikkfull og garnet tyter ut over kanten...

lørdag, februar 11, 2012

Hemmelig Uvenn Pakke!

I dag kom den fryktede HUV-pakken min. På Uformelt, et forum for hobbyinteresserte, finnes det altså en along for oss som vil bytte bort garn. Det er ingen regler for hvor mye garn en må sende, og det ser en tydelig her. En stappfull pakke med garn i varierende kvaliteter. Det hele er beregnet på at en skal levere fra seg garn en ikke liker eller ikke kommer til å bruke. Så er det bare å håpe på at en ikke får tilbake like ille garn som en leverer...

Pakken inneholdt MYE garn. Hele 3768gram for å være nøyaktig. En hel del har jeg problemer med å finne på hva jeg kan bruke det til, men jeg er i tenkeboksen.

Minstejenta hang over meg da jeg åpnet pakken og hun kom med gledesutbrudd opptil flere ganger. Så aller først skal jeg igang med en lue til henne i et av de nøstene jeg synes var direkte guffne, men hun falt for fargen og bryr seg mindre om innholdet i nøstet.

Det var ikke mindre enn 14 (!) spoler med garn bl.a. Dette er ikke tynt, men supertynt, sytråd nesten. Noen spoler kan nok bli til sjal, men noen har jeg større kvaler med. En spole gammelrosa fremst til venstre, samt den turkise bak der, har noen guffne dotter i beige i tråden...

Dette var bl.a tråden minstejenta fikk åndenød av. Fargen er mer grønn enn på bildet. Jeg er såvidt igang med en lue til henne. Garnet til høyre er skikkelig ekkelt å strikke av. Det knirker og henger på pinnen. Virker ikke elastisk i det hele tatt..

Dette er 50/50 ull/acryl. Det lilla til venstre blir muligens sokker, men de brune nøstene har jeg ingen idè for foreløpig.

Disse nøstene er skikkelig acryl. 100%. Jaja, fargen på de lilla var jo fin da.

Disse røde og brunorange er en blanding av litt av hvert. Triplex er et godt garn jeg har strikket mye i. Tror enda jeg har noen rester i blått og hvitt. En Norgeslue kanskje?

Fin blåfarge, men acryl dette også. Får se om jeg kan strikke det sammen med noe tynt ullgarn, så kan det gjerne bli noe etterhvert.

Nøstet til venstre kjennes ut som ull, så det kommer nok godt med til noe. Det andre kjennes også ut som ull, men er veldig tynt. Det blir sikker til et sjerf med tiden.

3 nøster gul og 1 nøste lilla Duo fra Sandnes vil jeg tro, samt 2 nøster bomullsgarn. De første vet jeg ikke helt hva skal bli enda, men de to siste blir nok kopptuer tenker jeg.


Så da er det vel bare å sette igang å strikke da, og ikke bruke mer tid på dette er jeg redd...

Luer og sjal til vinterbruk.

Jeg hadde en rest med noe flerfarget garn som jeg ikke helt visste hva jeg skulle bruke til. Kom på at jeg kunne strikke en lue og bruke garnet til bråtet. Aner ikke hva garnet heter, men det er mykt og godt. Og faktisk veldig drøyt til å være i den tykkelsen. Etter å ha strikket bråtet sitter jeg fremdeles igjen med omtrent halvparten. Mulig det kan bli til bråt på votter?
Luen er strikket på pinne 6. Det lyse garnet er Alfa med glitter.

"Jul i Svingen"-luen er ferdig. Dvs det har den vært noen dager, men jeg har bare ikke lagt den inn. Luen måtte få en liten rød sripe for å få nok garn til at bråtet ble langt nok, men minstemann var storfornøyd så luen er allerede i bruk.

Dette sjalet har vært ferdig lenge, men så var det den blokkingen... Da er jeg så opptatt av å komme igang med noe nytt. Men omsider har jeg fått blokket det. Og sjalet ble fint det i all sin enkelhet.

Sjalet heter Mousseux og er strikket med pinne 5mm og Drops Alpacka.

Mimouna strikket dette kjap som bare det og mente det ble litt lite, så jeg strikket det noe lengre enn mønsteret tilsa. Det er jeg glad for, for dermed ble det en veldig fin størrelse enten man vil ha det over skuldrene eller rundt halsen.

Sjalet veier 80gram.


Flere oppdateringen kommer i løpet av noen få dager. Mannen er bl.a på vei for å hente HUV-pakke. Snakk om å gruglede seg...

torsdag, februar 09, 2012

En tegning blir et mønster.

Det jobbes fremdeles med jakken til minstemann. Dette er tegningen minstemann mener han vil ha bakpå ryggen... Den er nokså detaljert, så det må bli en forenklet modell tenker jeg.

Dette er tegningen så lang. Minstemann henger over meg for å sjekke tegningen og kommer med klare meninger om ting som må endres eller legges til. Tror vi snart er kommet frem til et mønster vi kan godkjenne begge to. Spennende blir det i allefall. Så er det bare å finne de rette fargene...


Har visst glemt å legge ut denne luen. Den ble strikket i romjulen tror jeg. Helt enkel ribbestrikket lue med kjøpedusk.

onsdag, februar 08, 2012

Restesokker og "Jul i svingen"-lue.

Jeg måtte ha noe enkelt tv-strikk en kveld, så da begynte jeg på disse sokkene. Bare restegarn og pinne 3,5mm. Ca str 2-3 år vil jeg tro.



Husker dere denne luen? Vi var mange som strikket den da "Jul i svingen" gikk på NRK i 2006. Minstemann fikk luen den gang og har brukt den gjevnt og trutt i alle disse årene. Luen er fremdeles like fin, men litt kort ved ørene. Jeg tenkte det kanskej var på tide å levere den til Fretex for den unge herren har ikelig med luer å velge mellom, men svaret var nei. Han lurte på om jeg ikke heller kunne strikke den litt lengre?

Ikke helt enkelt når jeg ikke har mer igjen av garnet, men jeg tenkte jeg skulle prøve. Det er et ribbestrikket belegg inni luen og det har jeg nå rekket opp. Siden det var en hullrad i bretten kunne jeg ikke bruke ribben bare ved å brette den ut. Så nå er den rekket opp og strikket på ny. For å få bråtet langt nok strikket jeg inn en stripe med rødt også. Luener straks ferdig, venter bare på avfelling og vask. Bilde kommer.

torsdag, februar 02, 2012

Biljakke, og Millies første klipp.

Jakken til minstemann vokser sakte, men sikkert. Jeg er ferdig med begge ermene og er igang med bolen. Bråtet er ferdig og jeg har delt for forstykkene og ryggen. Det ser sikkert litt rart ut her, men det er fordi jeg strikker ryggen rundt, etter jeg har strikket ferdig bråtet.
Jeg er ikke så glad i å strikke mønster med flere farger på vrangen, og heller ikke ved å strikke motsatt vei tilbake. Derfor deler jeg stykket etter bråtet, legger opp 4 masker i hver side, og strikker rundt. Da får kan jeg strikke mønsteret "rett vei" hele tiden. Når så ryggen er ferdig strikket, så syr jeg og klipper opp slik en pleier å gjøre med forstykket. Da får jeg en sidesøm som må kamufleres, og det gjør jeg ved å sy på et belegg av jersey. Det har fungert veldig bra mange ganger før. Skal snart begynne på mønsteret på ryggen, men må overføre diverse tegninger til et ruteark først.


Millie: Kan dere se at Zita og jeg har fått klippet snuten og labbene? (Aner ikke hvorfor Zita gjeiper på bildet, jeg har hvertfall ikke terget henne.)

Ikke visste jeg at vi måtte gjennom dette, synes jeg var fin med hår på snuten jeg da.

Og da mor kom med en dings som brummet var jeg absolutt ikke interessert i å prøve den helt oppi nesen min. Ellers takk! Jeg prøvde å vri meg unna hver gang den brummende dingsen nærmet seg.


Men mor klippet ikke hårene mine likevel, hun bare brukte maskinen til å stryke meg sakt over snuten mange ganger og da ble det faktisk veldig behagelig.

Tilslutt lot jeg henne klippe meg likevel. Den var jo ikke farlig i det hele tatt. Labbene var det litt værre med. Jeg kunne bare ikke fordra at hun holdt på med den brummedingsen mellom potene mine og oppå føttene. Jeg halte og dro i labbene etterhvert som hun prøvde seg frem, men hun ga seg selvsagt ikke så jeg ga opp.


Du kan vel se at jeg er litt fornærmet på bildet her. Men alle sier jeg ble usannsynlig søt nå etterpå, så da er det sikkert ikke så ille likevel. Mor er veldig fornøyd med at jeg ikke protesterte så mye som hun hadde trodd, så alt i alt så ble det en grei stund.

Jeg ble klippet på mandag og på tirsdag var det bad og føn. Storejenten som er flyttet ut var hjemom og hjalp til med vask og føn av oss to hundene. Så nå lukter jeg godt og vandrer rundt med en pels som er skikkelig fluffy og pen.

Merkelig at de ikke lager reklame for hundeshampo, der hadde jeg nok egnet meg. Ser det for meg: Lett joggende med halen rett til værs og hode høyt hevet. Pelsen gynger lett i takt med bevegelsene mine. Joda, det hadde nok blitt en god reklame det.