mandag, oktober 31, 2011

Koselig Halloween.




Halloween-feiring her hos oss er ikke av den helt skumle og ekle sorten. Vi liker det best når vikan kose oss og ha det kjekt sammen. Men samtidig er det greit å lage noe ut av en mørk årstid, så dagen markeres på vår måte. Barna går ikke "knask eller knep"-tur, det har vi ikke helt sansen for...


Begge de to minste har skåret ut hver sitt grasskar på skolen. Dette er minstemann sitt. Minstejenta sitt skulle bli tatt med hjem i dag, men det hadde desverre myglet i løpet av helgen på skolen, så det kan desverre ikke foreviges her.











Dagens niste var Heksefingre. Jeg glemte å ta bilder av de da jeg bakte de på fredag, og nå er de borte. Kun denne ene som er igjen fordi minstejenta hadde matlaging på skolen og dermed ikke orket den tredje fingen. Litt vanskelig å se kanskje, men mandelen skal liksom forestille en negl. Ganske enkelt en grov gjærdeig rullet sammen med kjøttsaus inni.







Da mann og barn kom hjem fra jobb og skole var stuen pyntet og maten klar. Eldstejenta var med og pyntet og laget mat så det hele gikk kjapt og greit.

Til middag ble det Taco. Men fordi vi er glade i en utfordring, ble det av det litt skumle slaget for enkelte. Nemlig en forrett som bestod av kjeks med rømme, kaviar og reker. At kaviaren gjorde oss sorte på tungen og tenner ble jo et ekstra pluss som resulterte i at endatil minstemann våget å prøve det. Han er ellers nokså nøye med hva han putter i munnen av ukjente smaker.








Men etter den skumle utfordringen så var det velkjente Taco til hovedrett. Det smakte godt som vanlig.



















Noen søte roser i rett farge gjorde susen på bordet. Og en herlig pynt skapte rett stemning der også.










Nå er det tid for film og godteri. Litt kos må en ha en slik kveld...







fredag, oktober 28, 2011

God helg.


Det er fredag, og husmor-dag.
Jeg startet kl 8 i morges for å bli ferdig i løpet av dagen.
Støvtørkingen går så utrolig mye lettere nå. Da jeg gikk på kur måtte jeg sitte i sofanen for i det hele tatt å orke å tørke støv av bordet og vinduspostene. Hyller og skap tørket jeg støv av med den ene hånden mens jeg holdt meg i hyllet/skapet med den andre. Og likevel var jeg helt pest etter et bord/hylle/skap var støvtørket. Måtte hele tiden ta pause.
I dag kunne jeg tørke støv sammenhengende. Herlig.











Etter støvsuging alle steder, var det gulvvasken sin tur. Joda, jeg vasker gulv jeg, selv om jeg vet at mange mener tørrmopping er bedre. Synes det lukter så herlig helg når gulvene er vasket over med våtmopp med grønsåpe.

Sengene er skiftet på, også dette var en tøff jobb med kur i kroppen, men nå går det greit. Kan ikke klage heller, for barna skifter på egne senger. Flinke barna våre. De har vært med på helgerengjøringen fra de kunne gå. Ikke at det var så mye nytte i de da de var så små, men jammen har de lært mye likevel.
Nå skifter de på sengene i en fei. De har også andre jobber i huset som de utfører veldig bra. Og ukepengene de får er de vel undt.








Nå skal jeg nyte en god, og velfortjent, hehe, lunch.
Jeg bakte noe hemmelig i går (viser det på mandag) og da ble det litt deig til overs. Det laget jeg noen ostehorn av. Det skal smake godt til koppen med te.
Ja teen er igrunnen et kapittel for seg selv. Den smaker pyton! Det er kjerringrokk-te. Den skal være vanndrivende, og det trenger jeg så absolutt, men huff for en smak...











Etter jeg tok bildet av ostehornet fant jeg ut at jeg ville ha ost på. Herlig vellagret Sveitserost, nam.
















Og som ikke jeg har vært flink nok i dag, så skal jeg jammen følge LivM sitt eksempel og gå igang med montering med en gang et plagg er ferdigstrikket.
Vanligvis pleier jeg å være så ivrig etter å gå igang med noe nytt, så monteringen blir utsatt i evigheter. Men selvsagt er det mye smartere å få den helt ferdig med en gang. Bilde kommer når genseren er ferdig.






Her er forøvrig alle Arne og Carlos-dukkene jeg har strikket, samlet. Jeg liker best gutten med det hvite håret. Synes han ser både søt og fantete ut på en gang.

GOD HELG til alle som titter innom!

onsdag, oktober 26, 2011

Tusen takk!

Først om fremst må jeg takke for alle de koselige kommentarene jeg fikk på forrige innlegg her på bloggen. Jeg leser og setter pris på hver eneste kommentar! Og det rører meg å lese om all omtanken dere legger igjen her.
Jeg har det veldig bra. Jaja, alt er relativt. Jeg har igrunnen ganske vondt for øyeblikket, men det er totalt selvforskyldt og igrunnen ganske morsomt.

Ivrig etter å sette igang med alt mulig på disse ekstra friukene mine, så har jeg kastet meg over flere prosjekter på en gang. Egentlig ganske typisk meg det da, men det er lenge siden sist. Og en annen ting er at da var jeg i en helt annen form enn jeg er nå. For tiden så er muskler og kropp nokså stiv etter et år med tøff behandling. Det setter spor i kroppen som det tar tid å jobbe seg ut av. Men det er den jobben jeg startet på hver gang jeg får en pause. Til å begynne med er det nok bare det å prøve å gå opp en trapp uten å holde i gelenderet. Eller det å gjøre en liten jobb på kjøkkenet uten å måtte sette meg ned for en hvil innimellom.

Nå er jeg kommet litt videre, så nå lager jeg middag uten hvilepause, og går trapper uten å holde meg (ikke på kvelden for da er bena så full i væske).
Men nå føler jeg meg i såpass god form at jeg er begynt å finne på diverse andre ting jeg kan ri meg ut på. Forrige dagen kastet jeg meg over et stort tredørs-skap i gangen som burde vært ryddet. Jeg gikk gjennom alle ytterklær og sko og fikk sortert ting til Fretex, ting som skal brukes og ting som kunne kastes. Herlig.
Etterpå gikk jeg ut og vasket ytterdøren, veggene rundt døren og den lille gangen innenfor. Deretter stellte jeg plantene og fikk byttet litt om på diverse krukker og planter.
Dagen etter (i går) hadde jeg skikkelig gangsperr både her og der! Og gangsperr kan jammen være vondt. Men jeg må innrømme at jeg synes det er stas også da. Så da jeg strevde med å sette meg ned i går, så måtte jeg le også, for det er jammen lenge siden jeg har hatt gangsperr. I dag har jeg flere prosjekter på gang igjen, så får vi se hvordan dagen i morgen blir. Men så lenge gangsperr bare gjør meg stolt, så er det jo slett ikke noe problem.


Disse to Arne og Carlos-dukkene er forøvrig endelig ferdig. Koselig arbeid og søte blir de jo.

Begge skulle fått klærne dampet, men det rakk jeg ikke før bildene ble tatt.

















Gutten har fått hår strikket inn samtidig som hodet strikkes. Veldig greit å gjøre det slik for da slipper en den tidkrevende jobben med å feste hår etterpå.
Jeg har brukt Funny, og hadde bare hvitt da jeg kom på idèen. Skal jeg strikke flere dukker siden, så blir det nok med Beo eller Funny i en annen farge vil jeg tro.













Jenten fikk hår som ble knyttet på som før, men jeg knyttet det på mens jeg strikket.
Det ga en ganske kraftig "hårvekst".
Begge dukkene er strikket av restegarn på pinne 2,5 og 3mm.

Nå kaster jeg meg over genserstrikken igjen, før jeg går helt over på julegavestrikking. Her er hodet fullt av idèer til både strikk og søm.

lørdag, oktober 22, 2011

"Ble dere ikke glad?"



For en stund siden tok jeg nye bilder av mage/lunge-regionen med tanke på kreften.

Det har vært herlig med nesten to mnd fri uten cellegiften i kroppen. Da jeg fikk pause var det nettopp det det var, en pause. Både legene og jeg var klar over at jeg skulle igang med nye kurer når disse ukene var over.


Derfor hadde jeg time hos overlegen i går for å få svar på bildene og klargjøres for nye kurer.

Vi (mannen min og jeg) satt på venteværelset og ventet og ventet. Ikke uvanlig det da, og ikke var vi spesielt engstelig heller, for vi visste at jeg skulle igang med nye kurer. Men ventetiden ble nokså lang da den første halvtimen var gått etter at jeg skulle vært inne hos legen, og ingenting skjedde. Enda en halvtime gikk, og fremdeles satt vi på venterommet... Folk kom og gikk (til andre leger), men vi satt. Endelig ble det vår tur, etter 1t15min etter oppsatt time. Hm ikke verdens beste start, men overlegen var i godt humør og beklaget at hun var så forsinket.

Så kom hun frem til saken: Hun startet med at hun hadde blitt svært frustrert over radiologens brev om vurderingen av bildene. Han kunne fortelle at det var ikke bra. Stor forandring på lungene fra forrige gang. Huff hadde overlegen tenkt, dette kan da ikke stemme? Hun hadde søkt råd hos sin overordnede for å få råd om hva som kunne gjøres for meg. De hadde syntes det var merkelig at det kunne bli en så stor forandring på så få uker. Og heldigvis hadde de begynt å studere bildene selv, og da oppdaget de at radiologen hadde sett på feile bilder!!


Så når de fikk opp de rette bildene så de at det ikke var dukket opp nye flekker, og ingen hadde vokst av de som var der, og noen hadde endatil gått tilbake i størrelse!


Både mannen min og jeg var så innstillt på nye kurer nå at da hun fortalte det så klarte vi ikke å oppfatte det helt. Vi bare satt som to store spørsmålstegn. "Ble dere ikke glad?" spurte overlegen litt betuttet, og selvsagt ble vi det. Veldig glad til og med, men det tok en stund å oppfatte det hele.

Alle blodprøvesvarene var helt tilbake til det normale også. Benmargen og leverprøver er helt fine og det var endatil praktisk talt ikke mer væske i lungene.

Væsken i kroppen er standhaftig og ser ut til å være fastlåst, men den forsvinner nok gradvis den også.


Så nå har jeg nye 6 uker pause. Og gjett om jeg skal nyte de. Jeg har allerede nok planer for mange uker, så det blir ikke noe problem å fylle ukene med arbeid.

Overlegen regner med at jeg måtte igang med nye kurer i begynnelsen av desember, men det er helt ok, for nå vet vi at kuren virker og at jeg kan forberede julen i god tid. Julegaver er jeg igang med, og bakst og pynting klarer jeg fint når alt kan forberedes og klargjøres mens jeg er kurfri. Så her er det travle, aktive dager i vente, men gjett om det gleder meg! Formen blir stadig bedre og jeg kjenner meg klar for det meste.

onsdag, oktober 19, 2011

Ny bok i posten.


En søt liten genser er klar til bruk for Arne og Carlos-gutten. Den er ikke dampet enda, og det vises. Her har jeg brukt opprekksgarn og da blir resultatet noe ujevnt, men det retter seg etter damping tenker jeg.









En ny bok har jeg også fått.
Boken er veldig grei. Den inneholder mønstre på det meste. Vil tro dette er en grei "ha i bakgrunnen"-bok. Ikke så mye nytt, men mange greie grunnmønstre.








Disse likte jeg godt. Kunne godt tenke meg de selv, og vet om flere som hadde likt å få de i gave.



mandag, oktober 17, 2011

Strikkepinnene går litt tregt når en er på besøk...


Selvsagt ble det strikket litt i ferien også, men ikke så veldig mye.
Genseren jeg har på pinnene vokser gradvis. Begge ermene er ferdig og bolen er underveis. Nokså kjedelig med så mye ensfarget, men det blir nok bra tilslutt.








Arne og Carlos-dukkene er også ferdig. Foreløpig bor de i strikkekurven for de mangler klær. Gutten skal få genser og bukse og jenten venter på genser og skjørt tror jeg. Heldigvis har de undertøy på seg så de fryser ikke så alt for ille...

Høstferiefangst.


Vi har vært på høstferie og hatt mange fine dager med familien.
Siden de bor utenfor Stavanger ble det selvsagt tid til en tur til Sandnes garn.
Og som vanlig ble det noe handel...

To kilo herlig Sisu...






15 nøster Per Gynt...













18 nøster Smart.

Det meste av garnet har jeg planer for, men planer kan endres underveis. Foreløpig har jeg nok på pinnene, så garnet har mellomlandet på loftet sammen med alt det andre garnet jeg har planer om å strikke opp *kremt, host..*







Vi var også innom diverse andre butikker og kjøpesentre i løpet av høstferien, og disse putene likte jeg så godt at de ble med oss hjem. De er kjøpt på Bohus Jørpeland.










Ble veldig fornøyd med at de passer så godt i fargene til sofa og møblene rundt i stuen.


















mandag, oktober 03, 2011

To gardinlengder og en kappe kan bli så mangt, 3.


Fremdeles var det litt igjen av gardinene og kappen jeg sydde om til kjøkkenet.
Nå er det snakk om smårester altså...

I dag ble de endelig ferdig de to sjarmørene her.

Sydd etter mønster i siste Symagasinet, nr 10/2011.








Siden jeg hadde igjen to ringer ble de til øyne på den ene grytelappen. Jeg måtte skjøte stoffet mellom øynene, og nebbet måtte syes med litt avstand til øynene. Siden det ikke var nok stoff til to hele ugler av gardinstoffet, fikk denne samme stoff på magen som begge har på baksiden.













Jeg hadde enda to ringer igjen, men der var det så lite stoff rundt at det ikke var mulig å sy disse sammen. Dermed fikk denne øyne slik de var laget på mønsteret. Ser liksom litt mer beskjeden ut denne karen her...

Vingene er sydd av restene fra gardinkappen.

Nå er det snakk om så små rester igjen at jeg tror ikke det blir sydd mer av dette stoffet nå. Måtte være hvis noen hadde en veldig god idè til hva jeg kan sy av små biter...

søndag, oktober 02, 2011

Mye inspirasjon, og påbegynt arbeid.


Vi har vært på hytten denne helgen, og på lørdag tok vi oss en tur til Stord.

Først var vi innom Heiane og kikket i butikkene der, men det ble ikke handlet noe videre. Jaja, Bohus hadde en stor og flott butikk så der ble noen stolputer til kjøkkenet med oss hjem.

Etterpå var vi innom Leirvik og der måtte jeg selvsagt innom garnbutikken. Skulle ha en rundpinne, men litt mer ble med hjem... Noen nøster Mitu passet perfekt til en genser jeg akkurat hadde begynt på. Den strikkes i garn fra garnlageret mitt på loftet, men noen mønsterfarger var det greit å kjøpe. Mønsteret er gammelt, men jeg synes det er så flott. Litt kjedelig med den ensfargede bolen helt opp til ermene, men da er det jo et greit tv-strikk. Jeg er ikke helt sikker på hvor mange farger jeg kommer til å bruke på mønsteret enda, men det finner jeg ut av etterhvert...



Jeg oppdaget også en butikk jeg ikke har sett før. Den har litt forskjellige ting. Både interiør, planter og garn. Ikke det helt store utvalget av noe, men flott det de har. Av garn hadde de enkelte sorter fra Du store Alpakka og Nøstebarn. Jeg fant et garn jeg ikke har prøvd før, nemlig Silkeull fra Nøstebarn. Herlig og mykt, og hele 600m pr 100g. Tror nok dette blir sjal etterhvert. Eller muligens en vest?

Kjøpte også en mønsterbok. Strikk og bruk 2. Masse fint i den også. Flott service, fristende varer og grei beliggenhet gjør at jeg helt sikkert kommer til å besøke den igjen..



Like rundt hjørnet ligger Narvesen på Leirvik. De har stort utvalg i hobbyblader, så der må jeg også alltid innom. Denne gang ble 3 blader med meg hjem. Magnolia og Scrapbooking gir meg mye inspirasjon, så nå blir det nok både kort og scrapping snart tenker jeg.







Kreativ strickning er et annet flott blad. Denne gang synes jeg det var veldig mye som jeg kunne tenkt meg å strikke. Denne jakken tror jeg blir noe av det første. Den er strikket i Sandnes Fritidsgarn og det har jeg rikelig av på loftet.















Denne genseren synes jeg også var flott. Riktignok ville jeg strikket den lengre, men det er jo ikke noe problem.

Så alt i alt har jeg ørten prosjekter jeg kunne tenkt meg å komme igang med, men jeg får prøve å få ferdig noe av alt jeg allerede har på pinnene.
Det første jeg burde fått ferdig er Arne og Carlos-dukkene. De mangler armer og hode, samt klær. Så er det genseren jeg har begynt på. Den tar nok litt tid siden den bare er såvidt påbegynt. Til sist er det sjalet jeg har startet på. Det er også bare såvidt igang, men er et koselig arbeid.