tirsdag, januar 30, 2007

Krabbeteppe.


En flott dag... Helt alene i huset i flere timer, regn og ruskevær ute, og symaskins-arbeid. Herlig. Nytrukket kaffe med melk, Halvdan Sivertsen på full styrke og lappeteppe. Kan nesten ikke bli bedre..









"Takk-for-stoffet-krabbeteppet" er ferdig.
Nå er det bare å håpe at mottaker blir fornøyd. Det er litt skummelt når en lager noe til andre. Jeg er alltid redd det ikke er godt nok, men krysser fingrene og satser på at den lille jenten kan ha glede av teppet lenge..







Bare en liten del av teppet. Det er litt lettere å jobbe med slike tepper når en har større stoffbiter å jobbe med, men det gikk greit likevel. Den mønstrede kanten rundt teppet var noen strimler som var grovklippet, så da bare skar jeg de ned til lik bredde og sydde de på. Det ble litt liten kant igjen å sy på, men heldigvis ble det nok.

Skjøte skråbånd el.l...


Tenkte jeg skulle vise hvordan jeg skjøter lengder jeg skal sy på teppekantene f.eks. Skråbånd lager jeg på samme måte.
1: Legg de to like brede stoffstrimlene over hverandre slik som på bildet. Det er viktig at du har de litt utenfor på begge sider. Sy en søm diagonalt over det doble stykket.






Klipp bort overflødig stoff slik at det blir ca 5 mm "sømrom".












Når du så bretter de to stoffkantene til hver side på baksiden og stryker over sømmen, får du en flott skjøt som ikke klumper seg. Her ser du både forside og bakside.

Byggeprosjekt..


Minstejenta har bygget hytte på rommet sitt.. Hun var strålende fornøyd med byggverket og mente det var helt perfekt! "Jeg har lys og vinduer også", sa hun så kjekt. Vinduer???









Vinduer... Dukkehuset fungerer som vindu ut mot rommet hennes. Og lyset i hytten er det andre dukkehuset hennes (Lundby) som har strøm og små lamper.. Det var skikkelig koselig inni hytten.
Den unge damen mente hunden skulle spasere inn i hytten gjennon dukkehusdøren, men hunden hadde en helt annen variant. Det gikk nemlig an å krype under sengen og inn i hytten. Førøvrig samme "utgang" som minstejenta bruker.
Kreativiteten lenge leve, hihi..

søndag, januar 28, 2007

Fremgang på diverse..

Det hjelper å skrive "ergre-seg-innlegg", nå virker blogger hvertfall av og til..
"Fikk mer til overs"... fremdeles garnet fra hemmelig venn HB. Dette er altså mp3-vesken som jeg skrev om i forrige innlegg.









Her er Hedera-sokkene fra sokke-alongen på Projo ferdig. Pinne 2,5 og Regia sokkegarn. Nydelig mønster som ikke kommer helt frem på bildet.








Dette er langtidsprosjektet mitt. Det vokser fremdeles litt for hver uke.. Nå er jeg igang med høyre forstykke. Det skal være v-felling fremme, og nå er jeg akkura begynt å felle såvidt. Gleder meg til å bli ferdig med denne, for den er nokså kjedelig å strikke, men tror den kan bli godt mottatt av han som skal få den neste jul... Strikker den i et herlig garn fra Dale, nemlig Ulla. Pinne 3,5


Gr... har flere bilder som skulle vært lagt inn, men blogger bare tuller i dag... Får ikke lagt inn bilder i det hele tatt. Og det er også diverse tull når jeg logger inn, nå etter omleggingen. Ikke alltid at det nye er så mye bedre enn det gamle utprøvede da... Får satse på at det ordner seg i løpet av noen dager.. Men sokkene på Projo er altså ferdig. I tillegg har jeg strikket et lite etui til mp3-spilleren til eldstejenta. Hun fikk jo til I-poden, så da måtte jo nesten den andre også få...

lørdag, januar 27, 2007



På projo-produkter sitt forum har de smykke-along som jeg er med på. Dette bildet viser utgangspunktet for månedens smykke. Som helt nybegynner er det ikke så enkelt å finne ut hva jeg skal lage, og hvordan..
Men er det et sted det er lett å få hjelp og tydelige forklaringer, så er det på forumet der! Smykkedelene er også fra Projo.





Dette skal jeg jobbe med i dag.. Teppet er ferdig sydd, og nå står quilting for tur. Tar det på maskinen så da går det ganske greit. Den største jobben er igrunnen å få på plass alle sikkerthetsnålene slik at ikke de tre lagene forskyver seg i forhold til hverandre... Bilde av ferdig teppe blir lagt ut når mottaker har sett det.
Garnet jeg fikk av hemmelig venn HB, fristet slik til å teste at jeg bare måtte prøve det. Så her er resultatet. Pulsvarmere og Ipod-sokk av Misti, på pinne 5,5. Et herlig garn å strikke av, og etter januarsokkene var det herlig å strikke med litt tykke pinner igjen. Blir liksom så kjapt ferdig.. Mønsteret på pulsvarmerne er hentet fra boken "Prikken over i-en", men er laget lengre og med tommelhull.





Fremgangen på januarsokkene på Projo går tregt, men likevel vokser det. Siden jeg strikker to på en gang virker det sok jeg ikke kommer så langt for hver gang, men det vokser nå i allefall. Nå er det bare foten igjen på begge. Men mønsteret er nydelig, så sokkene blir nok flotte når de er ferdig.

tirsdag, januar 23, 2007



Kaldt og flott i Bergen! Jeg bli ikke lei av å nyte snøen og den klare luften.

Ulriken skimtes i midten av bildet.

Hemmelig venn, Hobbyboden.



En herlig pakke fra hemmelig venn HB kom i posten i dag. Garnet heter Misti, og det er ukjent for meg. Ser det er Alpacka, og det er veldig mykt og godt. Eldstejenta mumlet noe om flere pulsvarmere i morges, så kanskje nøstene blir forvandlet til det snart. Fargen var også veldig fin. Det var også med en pakke Toffife. Den forsvant mistenkelig fort.. Det søte kortet røpet ikke noe om hvem pakken var fra, så det får jeg lurer på en stund til. Tusen takk i allefall, uansett hvem du er!

Dette er resultatet etter noen timers kos med jentene. Noen av stemplene har jeg byttet til meg, og noen stemplet vi i går. Alle ble fargelagt samtidig, så nå er det bare til å produsere flere kort. Skulle bare hatt litt bedre tid....








Det er snø og kaldt i Bergen for tiden. Herlig etter så mye regn i lang tid. Barna var ute i hagen og akte til langt på kveld i går. Da de kom inn, kalde og med fine røde roser i kinnene hadde jeg laget "vaffel-skiver" og te til de. Minstemann liker ikke te, så ha vil heller ha melk. Vaffelskiver er bare ostesmørbrød stekt i vaffelhjernet. Men det er smaker herlig etter mange timer ute i snøen. Godt med noe varmt i kroppen etter mange timer i snøen!

Flere kort.


Disse kortene laget jeg før helgen, men har ikke kunnet legge de ut før nå...
Jeg blir like overasket hver gang over hvor lang tid jeg bruker på hvert enkelt kort. Selv om de ikke er spesielt avansert. Men det er utrolig morro å sitte slik å putle med skjærer, lim, stempler, farger...

søndag, januar 21, 2007

SOL!!!

Må bare vise hva vestlandet har vært belønnet med i dag. SOL! Dette bildet er tatt fra fergen på vei hjem fra hytten. Se så fantastisk en sol, et fjell og litt sjø kan bli... Det er iskaldt å stå slik ute på fergen, men en flott opplevelse likevel.









Dette bildet tok jeg på hytten, tidligere i dag. Måtte bare vise at det faktisk har vært oppholdsvær over Bergen i dag. Etter 84 dager med sammenhengende regnværsdager så blir en litt lett oppgiret av et slikt fenomen... Se så fin Ulriken er med snø på seg. (Midt i bildet, langt borte.)

Så er det tid for pollenmedisin igjen for eldstejenta... Ser du ekstra godt på bildet kan du se raklene som er kommet veldig langt... Det begynner alltid tidligere på Tysnes enn her hjemme, men SÅ tidlig har vi ikke startet pollensesongen før...







På håndarbeidsfronten ble det ikke gjort så mye som forventet, som vanlig.. hehe frykten for å bli arbeidsledig er større enn produktiviteten hver gang.. Pakker ned ørten håndarbeid, og kommer hjem med det meste urørt. Men noe har jeg da gjort. Dette er Hedera socks. Regia, pinne 2,5 og nydelig mønster. Dette er januarsokkene i sokker 2007 på Projo.





Lapp nr 1 er ferdig på GAAA-teppet. Det var en morsom utfordring som gikk greit å strikke. Gleder meg allerede til neste lapp! Garnet er jeg superfornøyd med. Det er Hifa kamgarn, superwash. Lappen ble ca 30cm begge veier, men på bildet ser den noe skjev ut, det er nok bare mangel på blokking.

torsdag, januar 18, 2007

GOD HELG!


Da blir det Blogg-fri helg her.. Reiser på hytten i helgen og lar blogg være blogg noen dager. Tar som vanlig med meg ørten strikkeprosjekter, så får vi se hva som blir gjort i løpet av helgen.
Ønsker alle dere som er innom en riktig god og koselig helg!
Kommer sterkt tilbake over helgen.

Verdens søteste last...


Gemalen elsker "Nidar Smørbukk".
Hver kveld når det lir litt utpå, kommer karamellposen frem. Karamellene blir pakket pent ut, og papiret glattes ut. Etterpå stables papirene oppå hverandre. Når han er fornøyd med kveldens dose pakker han posen sammen og kaster papirene i bosset. Dette må da være en av de rareste ting en mann kan ha som en last, og jeg synes det er sjarmerende. Virkelig en søt last bokstavelig talt, hihi!

Great American Afghan Aran!


I dag har minstejenta og jeg omgjort 15 hesper med Hifa Superwash-garn til søte garnnøster. Garnvinne og nøsteaperat er herlig når en skal nøste opp såpass mye garn.
Jeg kunne jo selvsagt nøstet hespene etterhvert som jeg trengte de, men det er så greit når det er unnagjort.






Og garnet er kommet i bruk. Hehe, når de allerede var nøstet opp kunne jeg jo ikke legge de fra meg heller da... Altså dette er første lapp i GAAA-teppet mitt. Synes det er kjempemorsomt å strikke det. Utfordrende og mye mønster.







Er så stolt over å ha kommet igang at jeg må vise enda to bilder av lappen. Jeg merket fort at maskemarkører var et "must". Utrolig enkelt når en bruker slike!









Her er edderkoppen påbegynt. Tror ikke jeg ville startet med denne lappen om jeg ikke hadde hatt trening i å strikke...
Dette er en av de 5 vanskeligste lappene i følge mønsterheftet..

onsdag, januar 17, 2007

I dag har jeg jobbet med "Takk-for-gaven"-teppet. Teppet skal til en liten jente. Siden utgangspunktet var mange små stoffbiter som jeg fikk i gave, måtte jeg velge et teppe der jeg ikke trengte sy sammen lange rekker med stoff. Nierblokker er greit til slike småarbeider..








Og som det forrige teppet jeg sydde, har også dette fått hjerteaplikasjon på lyst bakgrunnstoff innimellom nierblokkene.
Nå mangler bare noen rammer rundt, vatt og bakstykke. Har ikke helt bestemt meg for hvordan jeg skal vattere.

tirsdag, januar 16, 2007

Fant denne på bloggentil MarianneG.
Hun har satt i gang en aksjon kalt "Kom ut - kom fram", der hun utfordrer alle som er innom sin og alle andres blogger til å legge igjen en liten hilsen til glede for forfatteren av bloggen.
Det er jo så koselig å få en hilsen på skravlebrettet, i gjesteboken eller kommentarfeltet.
Herved er utfordringen brakt videre til deg. Tar du utfordringen?


Har visst glemt å legge inn bilde av et teppe jeg holder på med.. Dette skal bli en "takk-for-gaven"-teppe, som igjen skal bli en gave til enda en annen. Disse rutene skal kombineres med hvite ruter i samme størrelse som er aplikert med hjerter eller noe annet. Får se hva det blir i morgen.

Det straffer seg å gå innom Narvesen på Flesland... I dag var der så mange aktuelle blader, at det var nesten umulig å motstå fristelsen.. Vel motstå og motstå.. Det datt 4 blader rett i armene mine, så de måtte jeg nesten bare ta med meg... *host, host*
Det er jammen godt at jeg har fått så masse garn i posten i dag, hehe.




Disse to var også med hjem. Knit simple liker jeg veldig godt. Synes det er mange varierte mønstre. Det andre var det også mye flott i. Har ikke rukket å studere alt ennå, det tar faktisk litt tid å studere 4 blader skikkelig.. Og så lenge jeg sitter her på dataen rekker jeg jo ikke noe...








Som om ikke "inspirasjonsarkivet" mitt i toppetasjen var fullt nok i dag, så lå disse i postkassen da vi kom hjem. Kreativ scrabbooking fra Bokklubben Hobbyglede hadde mange gode tips og fine idèer. Vår og påskekatalogen fra Panduro har jeg ikke åpnet ennå. Tror den skal få ligge og godgjøre seg til i morgen. Vet ikke om jeg klarer flere fristelser i dag.. hehe, eller sagt på en annen måte, noe annet må jeg snart får gjort!!

Garnslanking?? Eh, nei...


I dag har vi hatt oss en tur til Hillesvåg og kjøpt garn til et teppe jeg skal strikke. Det har tatt en tid å bestemme seg for garnvalget, men etter å ha testet ut diverse garnrester kom jeg fram til dette garnet. Det er Hillesvåg sitt superwash-garn. Jeg valgte det fordi det er et mykt, slitesterkt og drøyt garn. Jeg har strikket en god del til barna i dette garnet, og det holder seg fantastisk godt! Egentlig er jeg ikke så glad i superwash, men til et slikt stort teppe tror jeg det kan bli temmelig tungt å vaske slikt for hånd..

Fargen er ca "kamel" vil jeg tro. I bakgrunnen ser en teppet som skal strikkes. Det heter Great American Aran Afghan. Det er et teppe som består av 20 ulike rutersom tilslutt monteres sammen. Dette er også en along på HB, der vi skal strikke en rute hver måned.
Jeg beregner å strikke i dobbelt garn tror jeg, for teppet skal strikkes på pinne 3,75 - 5.






"Stof 2000" i Danmark hadde salg på garn, og jeg kom over det... Ups, det ble visst endel nøster... Dette er 10 nøster Mohairgarn à 50g som ikke kostet mer enn 16,- kr pr nøste. (pinne 5)
Hadde tenkt en jakke til meg av det, men det blir ikke ennå i allefall. Har visst rikelig å sysselsette meg med nå..






Dette er også garn fra "Stof 2000". Et fantastisk mykt og godt Kid Mohair-garn! Dette garnet skal bli til en julegave... *hysj, hysj*












Se det nydelige fargespillet i hvert nøste! Nøstene er på 25g og kostet 13,98. Gleder meg til å ta pinnene fatt!












Fremdeles samme Kid Mohair-garn, men bare i en annen farge. Dette skal også bli en julegave, men til en i en helt annen aldersgruppe enn den andre gaven over.. (Hehe, nå kan dere lure... Farlig med slike bloggen om en røper for mye...)








Sjekk den nydelige fargen! Ble så imponert over de flotte fargene i hvert nøste. Snakk om å kjøpe seg til godt humør! Og når det ikke koster mer enn dett er det jo absolutt til å leve med også. (Altså, enda bedre humør. Hihi.)

Glemte å legge til momsen på prisene forresten. Betalte 127,- kr i norsk moms når pakken ble hentet på posten.

Ferdig!


Januar-luen i Lue-alongen på Hobbyboden er ferdig. Den skal brukes til denne flotte jakken som minstejenta fikk i gave. Derfor var fargene bestemt ut fra den.. Luen er litt lysere rosa enn på bildet, og perlene er brune.















Vesten til minstemann fikk faktisk knapper samme dag som den var ferdig! Slett ikke dårlig til meg å være.. *stolt* Har mistenkelig lett for å utsette slike småting, fordi det da er så spennende å gå igang med neste arbeid. Vesten har vært i bruk allerede, og det blir nok laget flere slikeerfekt for en gutt som ikke liker å bruke gensre..

søndag, januar 14, 2007

Besøksteller!

Har fått hjelp av eldstejenta til å få satt inn besøksteller.. Tusen takk for hjelpen min venn!
Det skal bli spennende å se om det er noen på besøk her eller...

Har blitt "tagget" av Bodil så jeg får svare som best jeg kan..
Reglane er som følger:- nevn 6 rare ting om deg sjøl- tag 6 personer og legg igjen ei helsing i bloggane og be dei lese din- disse reglene skal gjengis av den som er tagga.

1. Døgnrytmen min, og dagligrytmen min er helt ulik.. Står opp 6.30, men vil helst stå opp 9. Går og legger meg 23.30, men ville helst vært i seng kl 2...
2. Jeg er en rotekopp. (jaja, det er vel kanskje ikke så rart, har igrunnen alltid vært det da..)
3. Er sjenert, men holder foredrag for mange mennesker..
4. Elsker å bruke fyllepenn når jeg skriver.
5. Tok "lappen" da jeg var 45!
6. Pakker med meg minst 6 håndarbeid for en helg på hytten, og får brukt et eller to... (I tillegg ligger det diverse garnrester der som kunne vært brukt opp..)

Nye "offer" tror jeg at jeg velger å si er frivillig. Har du ikke fått denne, er du herved tagget. (Sa jeg frivillig? Mente selvsagt at det gjalt for de som ikke var blitt tagget før hehe..)

Januar-luen i lue-alongen på HB er godt igang. Det er en morsom oppgave som går raskt å strikke. Jeg strikker med østlandsgarn på pinne 3,5. Fargen er rosa på luen og med brune perler. Det er minstejenta som ønsker seg denne, til en ytterjakke i de samme fargene..







Vesten til minstemann er ferdig. Dvs det mangler knapper, men det må jeg visst kjøpe ser det ut for. Fant ikke noen som passet av de jeg har. Har ikke knappelager som om det var garn heller da.. Vesten var srikket på to korte kvelder og var veldig enkel å få til. En begynner nede bak, og strikker hele veien til nede fremme. Garnet jeg har brukt aner jeg ikke hva heter, for det var noe rester fra noe jeg hadde liggende. Vesten er noe ugjevn, for garnet har vært rekket opp. (Skulle selvsagt vasket garnet før jeg strikket med det, men det hadde jeg liksom ikke tid til. Hehe)