torsdag, august 31, 2006

Lite nytt..

Det skjer ikke så mye nytt her for tiden.. Strikker på genseren og er kommet ca til under ermene. Ellers går det fremdeles i maling av vinduslister, men det minker i allefall. 26 vinduer skal males 3 strøk, det tar tid om noen lurer.. Nå er det bare et barnerom, vårt soverom og noen små loftsvinduer igjen. Hadde det bare vært så enkelt at en kunne fokusert bare på malingen så hadde vi sikkert vært ferdig for lengst, men resten av familien skal jo også fungere. Barna trenger sitt, klær og hus skal vaskes og stelles, mat skal lages, lekser skal gjøres og diverse annet som krever sitt.

I gårkveld var jeg på besøk til hk på Hobbyboden. Det ble en koselig kveld, med mange nye bekjentskap. De som kom var Elimor, Kicki, Tittei, Irenetur, LindaN, Pinky og Stillow. (Ja utenom Hk og meg da... og de tre søte hundene til hk!) Vi startet kl 19, og holdt på til nesten 23.30. (Slik går det når en inviterer til strikke-/spinne-/hakkemøte med mange prateglade folk...hi hi) Håper vi treffes snart igjen alle sammen.

søndag, august 27, 2006

Tur til Geilo.


Torsdag reiste vi på tur til Geilo der vi skulle på familiesamling i en forening vi er medlem av.
Og er en på biltur og har en mann som mer enn gjerne kjører, så passer det jo supert med strikketøy... Genseren er godt i gang, og det gikk greit å strikke mønster mens Hardangervidda passerer i revy.






Været ble dårligere og dårligere til mer øst vi kom. Reiste fra Bergen i 20 grader og sol, og på Hardangervidda var det 9 grader og regn... Men mektig er det nå uansett vær og vind. Det var stor trafikk over vidda, og faktisk fremdeles mange turister både i privarbiler og turistbusser.






På hotellet var det om å gjøre å utnytte den lille fritiden vi hadde til å slappe av. Strikketøy er avslapping for meg, og med mange nøster var det greit å plassere de et sted. Nattbord kan også brukes til dette. Genseren vokste endel på turen, men det ble ikke så mye tid til slikt akkurat...






Dette er utsikten fra hotellrommet vårt. Vestlia midt imot. Synes dette gårdstunet var så flott. Til barnas store skuffelse var det lite aktivitet der, men det var lite vi så etter også da...
Takk for samværet til alle som deltok på samlingen, det var en flott helg!

tirsdag, august 22, 2006



Genseren vokser sakte, men sikkert. Det går ikke så raskt med pinne 3 og mønster på nesten hver pinne, men fargene er herlige og det ser bra ut synes jeg. Nederst skal det være "brettekant" med musetagger. Det er derfor det ruller i nederste kanten..

Endelig orden!!


I dag har jeg endelig ryddet ferdig i garnlageret mitt... Det ble temmelig mange kasser, men nå er alt sortert etter type. Bomull, tynn ull, middels ull, tykk ull, superwash, mohair, effektgarn/syntetisk, sokkegarn. Kassene er ganske store, og det er to nøster på høykant i høyden. ( ser det lettest i kassen med hele nøster Ulla-garn fra Dale.)













Det er utrolig masse garn, men mye av det er enkelt-nøster som er rester etter tidligere prosjekter. Endel restegarn har jeg også fått fra andre. Her trengs det god fantasi for å få brukt opp disse nøstene....


Det var en aldeles herlig himmel i gårkveld, så jeg måtte bare forevige det. Det er helt utrolig at vi vestlendinger har så flott vær dag etter dag, uke etter uke....Fjellet bakerst er Ulriken. Masten kan kanskje skimtes til venstre på bildet.

torsdag, august 17, 2006

Male, male, male...



Her har jeg tilbragt dagen i dag... Dvs ikke på samme stedet da, men i trøen. De nye vinduene er kommet på plass og listene er ferdig montert. Nå er det bare jobben med å male.... Pytt pytt, blir nok ferdig en dag, men er neimen ikke sikker når det blir he he. I dag har jeg malt fire store vinduer, og det er fortsatt 6 like store vinduer igjen samt 10 vinduer i varierende størrelser. I tillegg er det lister rundt to dører og 4 kjempestore vinduer som skal males... Heldigvis bestillte vi ferdigmalte vinduer! Kommer til å drømme om hvite lister i lang tid fremover...









Men på sene kvelder blir det litt tid til håndarbeid. Augustsokkene er ferdig. Dvs jeg har ikke strikket "blonden" oppe. Tror jeg hopper bukk over den...



Hurra, to pakker i posten. Denne flotte pakken fikk jeg fra en hemmelig venn på "DinHobby".
Pakken inneholdt et nøste Mohair lux, stempel (hund), Nydelig bånd og tre ark til kortlaging. Tusen takk, jeg ble kjempeglad.
Et nydelig kort var også med.












Den andre pakken inneholdt to bøker jeg har bestillt fra Interweave.
Knitter`s stash inneholder mange oppskrifter på mye fint. Den andre er full av flotte sokkeoppskrifter. Hm, må visst sette fortgang i oppussingsprosjektet vårt! Har jo nesten ikke tid til håndarbeid lengre... hjelp!!

tirsdag, august 15, 2006

Flere bilder fra Vossaturen.


Synes det er så fasinerende å kikke mellom de store trærne i skogen og se på lyset. Nærmest litt trollsk... Dette bildet er tatt på vei mot Rio, en plass høyt over Voss.












Etter vi hadde vært på Voss i dag (les lengre nede), kjørte vi "gamleveien" hjem igjen. Den veien går på andre siden av Vangsvannet og en kommer helt innpå naturen. Dette er en liten foss som renner ut i Vangsvannet.















Samme fossen (veldig liten), men nå står vi ovenfor og tar bilde. Vangsvannet sees overs på bildet. Det er veldig lite vann i fossen nå, så den ser nermest ut som en bekk.















Er det ikke flott med slike hus der naturen har gjort sitt til at det har fått sin patina? Se hvor fint det passer inn i naturen rundt det..
Jammen er vi heldig som bor i et slikt vakkert land!

Endelig en male-fri dag...




I dag bevilget vi oss en fridag fra maling og oppussing... Temmelig lei enkelte dager, så det var deilig å bare kjøre en tur. Gemalen og jeg fant ut vi ville ta oss en tur til Voss. Været var helt supert til en biltur, passe varmt og lett overskyet (men full sol da vi skulle handle litt på Voss).
Her er utsikt over Voss. Bildet er tatt fra "Bulken-siden".



Vangsvannet er utrolig fint, men vannstanden er mye lavere enn vanlig.



På vei mot Voss var vi innom Dale Fabrikkutsalg. Kom visst til å legge igjen endel penger der ja...










...Dvs det er de garnet i plastposene som er kjøpt der.
De hele posene inneholder Ulla, et ullgarn som strikkes på pinne 2,5 til 3,5.
Da vi kom opp til Voss viste det seg at en av garnbutikkene hadde 20% avslag på alt garn.... Hm, ikke lett å motstå det nei, så her er resultatet: 5nøster Plumet, 6 nøster Alpaca og 3nøster Punta (OnLine).




Her er fargene jeg kjøpte av Ulla, 20 nøster av hver farge. Greit å ha et basislager...












Denne genseren har jeg planer om å strikke til minstejentas 10årsdag. (Den mørke brune fargen mangler.) Syntes fargene er så herlig, og mønsteret minner om "hønsestrikk" som jeg likte så godt å strikke for ørten år siden...

mandag, august 14, 2006

Husmor i dag...



I dag var "den store handledagen"... Kjøpte inn diverse matvarer til de neste 14dagene. De to minste barna hjalp til. Det ble mange poser å bære inn og sette på plass.

Da vi skulle slappe av etter handleturen og varene var kommet på plass, oppdaget jeg at vi hadde glemt å kjøpe brød... Gr, orket ikke ta turen ut igjen, trafikken stod nesten bom stille og vi klarte å bruke 25 min på en strekning som vanligvis tar 5 min... Derfor fant jeg ut at det var enklere å smelle sammen en brøddeig. Og på kjøpet fikk vi den herlige lukten. Siden vi hadde kyllingsalat til middag, ble det noen rundstykker også. Minstejenta trillet ut endel av de... Her er noe av baksten i dag. Synd det ikke er mulig å kjenne lukten!

Pakke fra hemmelig venn, august.



I dag kom det pakke fra Hemmelig venn. Det var 3 nøster med et spennende "garn" Flamingo, søte dukketing, kakeoppskrift og maskemarkører. To av markørene forsvant jentene med og ville bruke som nøkkelring...

Det stod ingenting på pakken hvilket forum pakken kom fra, men siden det var såpass mye inni går jeg ut fra at det er fra Hobbyboden...

søndag, august 13, 2006

En liten oppdatering..

Det blir ikke mye tid til blogg-oppdatering når vi holder på med huset, men i dag har vi malefri så da benuttes tiden bl.a ved dataen..

Endelig ser det ut til at August-sokkene skal bli ferdig. Dette er 4.forsøk... Jeg fant ikke garn som jeg syntes passet. Enten ble de for løse og "slufsete", eller så ble de for stive... Disse kjennes gode ut, men det er mulig jeg kunne gått ned til pinne 3,5. Oppdaget forøvrig at Kittens Mohair ikke glir så godt på bambuspinner... Pinnene har jeg brukt mange ganger og har aldri hatt noe problem med de tidligere, men nå synes jeg det går noe tregt. Tror rett og slett at det har med garnet å gjøre...



Disse bøkene kom i posten i går. Sy og Forny kom fra Damm bokklubben, og var igrunnen ikke så anvendelig som jeg trodde. Mange tips for å fornye gamle møbler ol, men ikke helt slik jeg hadde forventet...
Men den andre boken var super! Utrolig mange tips og gode idèer....





....bl.a mange forskjellige kanter og avsluttninger..
Dette må være en super bok for nybegynnere innen strikking også da den tar strikking helt fra begynnelsen av. (Kjøpe garn, legge opp, strikke div. masker, felle/øke, mønster, ...) Det er også noen få grunnmønstre i boken bakerst.


Denne stolen kom gemalen hjem med en dag til meg. (Er han ikke skikkelig snill kanskje?)

Det er en skikkelig "gromstol" med reguleringer både her og der. Herlig! Eneste ulempe er at det er enda vanskeligere å komme seg bort fra dataen... nå sitter jeg jo så godt også!!

Hakkelapper nesten ferdig.

Hakkelappene denne måneden var veldig greie å hakke. Mangler bare kanten rundt nr 25 så kan de legges i stabelen med de 24 andre som venter på å bli et teppe...



Hakkelapp 25, Chevron.













Hakkelapp 26, Basket weave.






Hakkelapp 27, Dot stitch.










Hakkelapp 28, Ladder.

fredag, august 11, 2006

En liten oppdatering..

Det har blitt lite tid til oppdateringer i det siste, men her kommer en liten hilsen i allefall. Vi pusser opp huset som tidligere nevnt, og da blir det ikke mye tid til annet.
I dag har snekkerne satt inn de siste "vanlige" vinduene, men så mangler det lister inne alle steder og utvendig noen steder. Det er ganske fasinerende å se når de tar ut vinduene, for da kommer den gamle isolasjonen frem... idag fant de gammel halm som var lagt rundt kjøkkenvinduet for å isolere. Stråene var igrunnen ganske hele og fine fremdeles, så de har nok lagt tørt og godt.
I morgen skal vi prøve å få malt mesteparten av huset utvendig.
På håndarbeidsfronten går det tregt. Har hakket hakkelappene for august (bilde kommer en annen dag..) og begynt på augustsokkene tre!! ganger. Blir ikke fornøyd med garnvalget.... Enten så blir de for stive eller så blir de for løse... Har dessuten oppdaget at å strikke sokker på pinne 4 ikke er særlig stas... (Jeg som ikke kunne fordra å strikke sokker på pinne 3,5 tidligere fordi det var for tynt...)
I dag har jeg forresten rukket å koke plommesyltetøy også. Vi skulle ha pannekaker med bacon til middag og da oppdaget jeg at det var tomt for plommesyltetøy. (Og det er et "must" her i huset) Men jeg visste jeg hadde noen plommer i frysen så de ble kokt. Og pannekakene fikk ben å gå på da 2barn, 3 tenåringer og 2 voksne skulle spise (+hunden da..). Er så glad jeg har "takke" å steke på. Da går det hvertfall unna 3 i slengen. Ellers hadde jeg vel stått og stekt fremdeles.....

søndag, august 06, 2006



Hakkelapp nr 25 er ferdig, men mangler kanten rund. Nå er jeg godt igang med nr 26. Dette var enkle og greie lapper.

Sebrasokker..



Sokkene av Opal Sebra er ferdig. Greie sokker som sitter som støpt på foten til minstemann. Han ble veldig fornøyd.

Strikket på pinne 2,5 og ca str. 33

fredag, august 04, 2006

Til jubilanten.



Vi skal på fest og feire en sprek 60-åring i morgen, så da trengtes det et kort. Jeg er ikke så vant med å lage kort, men synes det er veldig morsomt.
Kortet var forsåvidt raskt å lage, men skjorten brukte jeg lang tid på å brette... trengs nok mer trening der ja...
Bassen er ikke rett i forhold til størrelsen på klærne, men det får vi kalle kunstnerisk frihet, he he.











Er nok aller mest fornøyd med beltespennen. Den var ikke vanskelig å lage og tok ikke lang tid, men den ga en fin effekt.
Den er laget av en tomt telys, og "stanset" (aner ikke hva det heter, bruker et lite jern med kule i enden..) ut en liten stjerne på midten.

Nyhetsklubben!



Hurra, pakke i posten. Like kjekt hver gang... Dette er pakke fra "Strikk Innom", nyhetsklubben. Det kan nok bli mye fint ut av disse! Det lille grå nøstet er Cashmere som egentlig skulle fulgt med forrige pakke. De to flerfargede nøstene virket ekstra myk og god. Det er Savanna-color. (43% Alpaka, 23% Lin, 19%Ull og 15% Polyamid.) Det er ganske tykt og skal strikkes på pinne 7 - 8 så det går nok raskt å bruke opp de nøstene. resten er bomullsgarn, og de tror jeg at jeg skal strikke.... nei det skal jeg ikke! "Klaps på fingen" og tanken bort... skal gjøre ferdig augustsokkene og hakkelappene nå, så er det ufo-tid,.... men SÅ kan jeg bruke dette! (Hvis ikke det da er blitt september og nye sokker og lapper er klart..he he, jammen er det travelt å være glad i håndarbeid!)


Slik har vi det for tiden... Ikke særlig vakkert, men så lenge det er forbedring i vente kan en jo leve med rotet.

Vi skal skifte vinduer i hele huset og da maler vi huset samtidig.. Forrige gang vi malte, stod gemalen øverst oppe i en kjempestige og malte. Heldigvis er han flink til å sikre seg, men gjett om jeg var redd for han likevel... Denne gang går det nok raskere og enklere siden stilaset likevel står her...

Ny avatar til HB.



Se den nydelige avataren som Virtuella på HB og HF har laget til meg!!! Bildet tok jeg selv, men så fikk jeg ikke til å lage det "firkantet" for å lage avatar. Da var det bare å legge inn et spørsmål på HB, så var det fikset av Ohelene på kort tid. Etterpå la Virtuella inn ramme og navn... Er de ikke flinke og snille kanskje??

torsdag, august 03, 2006

Ny bok i posten. (hadde jo vært litt rart om den var gammel da...)



Denne boken kom i posten her en dag... Skulle bestille et mønster på Bokkilden.no og så bare datt denne boken inn på bestillingen også.. Merkelig he he.

Den heter "Friendship Bracelets" og er på engelsk.






Utenpå boken er der med en liten "pose" med tråd, perler og klemme slik a en kan gå igang med en gang.









Og instruksjonene er så enkle at en trenger nesten ikke kunne et ord engelsk for å forstå. Under her ser du resultatet av de første forsøkene.

Armbånd.

Måtte prøve å lage armbåndene som var vist i boken jeg mottok fra Bokkilden. Det i midten er første forsøk... det til høyre er andre forsøk, og med perler og det til venstre er tredje forsøk. Veldig enkelt og morsomt!

onsdag, august 02, 2006

Sokker...



Sokker på gang.. Minstemann mente det snart var hans tur til å få noe nytt igjen, så jeg fant ut at det var greit å begynne på høstens "garderobe".. Sokker er det alltid bruk for utover høst og vinter, og her i huset er barna veldig glad i ullsokker.
Disse blir strikket i Opal Sebra, på pinne 2,5. Helt enkle sokker uten noe som helst mønster, men de blir jo nokså livlig med alle de sorte stripene på den hvite bakgrunnen.

Litt tidsfordriv..


Litt dårlig samvittighet for at vi jobber med oppussing i sommervarmen... Barna har lenge ønsket seg ds, og en dag forrige uke kjøpte vi disse til dem (den tredje er i bruk, derfor er her bare to..). Veldig populært! Og det verste er jo at vi voksne er jo også bitt av basillen. Det er utrolig morsomt med i disse artige spillene.
Det er ikke ofte spillene er ledig og vi i tillegg er arbeidsledig da så det blir små muligheter til å prøve seg frem, men det har da hendt... (hysj...)